Yükleniyor...

Kurumsal Bir Web Sitesi Sahibi Olmak İçin İpuçları

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Kurumsal Bir Web Sitesi Sahibi Olmak İçin İpuçları
05 Eylül 2021, 14:35 0 Yorum 472 Okuma

Tüm rekabetin internet üzerinden olduğu günümüzde sadece bir web sitesine sahip olmak yeterli değildir. Bu yazımızda bahsedeceğimiz ipuçları ile potansiyel müşterilerinizin web sitenizi bulmasını ve kullanmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Web sitesi sahibi olurken ilk olarak mobil uyumlu, site içerisinde gezinmesi kolay bir tasarım tercih etmelisiniz. Müşteri odaklı tasarım ile kurumsal web sitenize eklediğiniz içeriklerin kullanıcılara hatasız ve doğru bilgiler verdiğinden emin olun. Özel bir alan adı ve arama motoru optimizasyonları(SEO) ile müşterilerinizin kurumsal web sitenizi bulmasını kolaylaştırabilirsiniz.

1- Mobil Uyumlu Web Sitesi Tercih Edin

Mobil yanıt verme, bir web sitesinin etkili olması için kritik öneme sahiptir. Yetişkinler her gün cep telefonlarında beş saatten fazla zaman geçirirken, üçte birinden fazlası tüm alışverişlerini mobil cihaz üzerinden çevrimiçi yapıyor. İşletmenizin mobil web sitesinin olumlu bir kullanıcı deneyimi sunması gerekir. Potansiyel müşteriler sitenize geliyorsa ancak mobil cihazda okumayı veya gezinmeyi zor buluyorsa, sizi bir rakip lehine terk edebilirler. Ayrıca, olumsuz bir mobil kullanıcı deneyimi, web sitenizi arama motoru sıralamalarında etkiler ve kullanıcıların bir Google araması yoluyla bulmasını zorlaştırır.

2- Potansiyel Müşterilerinizin Sizi Bulmasını Kolaylaştırın

Şirket adınızla eşleşen veya işinizi bir şekilde tanımlayan bir alan adına ihtiyacınız var. Web sitesine işaret eden birden fazla alan adınız bile olabilir. Bu, web sitenize trafik çekmek için teknik SEO en iyi uygulamalarını, anahtar kelime araştırmasını, içerik pazarlamasını ve ücretli reklam kampanyalarını birleştirmek anlamına gelir.

3- İletişim Bilgilerinize Sitenizde Yer Ayırın

İletişim bilgilerinizi web sitenize yerleştirin.
İşletmeniz, kişilerin sizinle iletişim kurmasına veya satış ekibinizi aramasına bağlıysa, bu bilgileri kolayca bulabilecekleri bir yere koyun. Müşterilerle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanıyorsanız, sosyal medya bağlantılarınızı web sitenize yerleştirin.

4- Sayfalarınızı Düzenli Tutun

Gazetecilik Okulu'nda stratejik iletişim doçenti olan Paul Bolls, okuyucuların bilgiyi bağlama oturtabilmeleri gerektiğini söyledi. Bir site çok fazla bilgiye sahipse, zihni aşırı yükler ve yeni bilgiyi akılda tutamaz hale getirir. Temiz bir sayfa sunan iyi bir metin ve grafik dengesi kullandığınızdan emin olun.

5- Doğru Bilgiler Olduğundan Emin Olun

Yanlış bir numara, güncel olmayan ürün bilgileri veya basit gramer hataları olsun, yanlış bilgiler tüketicileri web sitenizden uzaklaştırır. Her sayfayı yalnızca yayınlanmadan önce okumamalı, aynı zamanda özellikle başka bir yerde güncellemeler yaptıktan sonra her sayfayı periyodik olarak kontrol etmelisiniz.

6- Web Sitenizin Müşteri Odaklı Olduğundan Emin Olun

Potansiyel müşteriler, kendileri için yararlı olan bilgileri almak için web sitenize gelir. Bazen bloğunuzdaki eğitim içeriği için gelirler, bazen de sattığınız ürün ve hizmetleri araştırmaya odaklanırlar. Her iki durumda da, potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekecek, onlara değerli bir şeyler verecek ve uzmanlığınıza güvenlerini artıracak bilgileri sunmalısınız.

Bu İpuçlarının Hepsini Antalya Web Tasarım İle Bir Araya Toplayın

KYyazilim antalya web tasarım paketleri ile vermiş olduğumuz bütün ipuçlarını bir araya getiren kurumsal web sitesi sahibi olabilirsiniz. Tüm tasarımlarımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bütün sorularınız ve merak ettikleriniz için sosyal medya hesaplarımızdan, canlı destekten veya info@kyazilim.com mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum